Mensendieck Zwolle

Tel: 038 4655001 / 06 51896331

FAQ

Wat is het verschil tussen oefentherapie Mensendieck en oefentherapie Cesar?

Er is in principe weinig verschil. In het verleden waren er misschien wat meer verschillen op te noemen, maar de laatste 10 jaar zijn de beroepsgroepen naar elkaar toe gegroeid.

Kan ik behandeld worden als ik geen aanvullende verzekering heb?

Ja, dat kan. U krijgt dan van mij een factuur toegestuurd (zie de tarievenlijst.)

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Dit hangt af van de diagnose, de fysieke mogelijkheden maar ook van de motivatie van de cliënt. Ik kan hier na de anamnese en het onderzoek duidelijkheid over geven.

Kan ik ook therapie aan huis krijgen?

Ja, dat kan als uw arts hiermee instemt. Dit gebeurt bijvoorbeeld na een operatie, een bevalling of als u niet in staat bent in de praktijk te komen. Ik geef hierbij ook adviezen over het gebruik van hulpmiddelen en eventuele aanpassingen die noodzakelijk zijn.

Komt u ook op de werkplek kijken?

Wanneer de klachten sterk gerelateerd zijn aan de werkomstandigheden kan een bezoek van een oefentherapeut Mensendieck op de werkplek zeer nuttig zijn. Desgewenst doe ik dat dus ook.

Kan ik mijn houding nog verbeteren op mijn leeftijd?

Ja, het is mogelijk om nog op ver gevorderde leeftijd actief bezig te zijn met uw houding en manier van bewegen. Juist bij het ouder worden is het van belang uw lichaam soepel en sterk te houden. Wanneer u regelmatig oefent en gezond en bewust blijft bewegen, zult u daar zeker baat bij hebben.

Is het ook geschikt voor kinderen?

Ja, vooral kinderen met houdingsproblemen, zoals de wervelkolom die niet helemaal recht groeit (scoliose, kyfose, lordose) worden behandeld. Ook kan er sprake zijn van een achterstand in de motorische ontwikkeling.
Soms wordt dit door een schoolarts geconstateerd en stuurt die het kind door, of een huisarts verwijst naar een oefentherapeut Mensendieck.
Op een speelse manier kan ik een kind leren weer gebruik te gaan maken van bepaalde verzwakte spiergroepen.

Kan ik ook naar oefentherapie Mensendieck komen als ik geen klachten heb?

U kunt altijd langs komen voor een houdingscheck. Aan de hand hiervan zal/kan ik u verder adviseren.

© 2024 Mensendieck Zwolle

Twitter | Facebook | LinkedIn | Mail | Partners