Sportief Wandelen met een chronische aandoening

Sportief Wandelen is een sport die verder gaat dan het ‘gewone’ wandelen. Dankzij het aanhouden van een hoger tempo dan bij het reguliere wandelen kan het een redelijk intensieve bezigheid zijn.

De training begint met warmlopen en spieroefeningen, gevolgd door het meest intensieve gedeelte met verschillende wandelvormen en looptechnieken en afgesloten met een cooling down.

Sportief Wandelen biedt mensen met een chronische aandoening een mogelijkheid om een goede invulling te geven aan een actieve leefstijl. Sportief Wandelen is laagdrempelig en hierbij zijn technische vaardigheden geen vereiste. Er wordt buiten in groepsverband gewandeld onder begeleiding van mij. Ik ben speciaal opgeleid is als trainer Sportief Wandelen. Door deel te nemen aan de Sportief Wandeltrainingen wordt niet alleen gewerkt aan het verbeteren van de fitheid en conditie, maar juist het buiten zijn in de frisse lucht en het samenzijn met anderen heeft een positieve invloed op het gevoel van welbevinden.

Het verkennen van de eigen grenzen is onderdeel van de training, maar een ieder bepaalt zelf hoever hij of zij wil gaan. Na een rustige start wordt de training geleidelijk intensiever.

Tijdens de trainingen is er, hoe kan het ook anders, aandacht voor houding en looptechniek, want uiteindelijk blíjf ik oefentherapeut Mensendieck!

Waarom Sportief Wandelen?

  • Wandelen is een natuurlijke, makkelijke beweging
  • Het kan overal
  • Je hebt slechts goede wandelschoenen nodig
  • De kans op blessures is gering
  • Ieder beweegt op zijn of haar eigen niveau
  • Er is een goede persoonlijke begeleiding
  • Het is gezellig om te bewegen in een groep
  • Het is gezond!

Als u geïnteresseerd bent geraakt in Sportief Wandelen en u wilt meer informatie, dan ben ik altijd bereid enthousiast meer te vertellen over deze leuke vorm van wandelen. Neemt u dus gerust contact met mij op!

Uw naam*

Uw adres

Uw postcode

Woonplaats

Uw telefoonnummer*

Uw geboortedatumr

Uw email (verplicht)

Medische gegevens
Denk aan lichamelijke klachten/aandoeningen, eventuele hulpmiddelen of operaties.

Medicijnen

Behandeld arts resp. therapeut

Sportervaring

Wandelervaring

 Ja Nee

Algehele conditie

 Goed Laat te wensen over...

Verdere opmerkingen